Tent afbreken

Let op, de tent vervuild het meeste door verkeerd opruimen.

Kies de beste tijd voor het afbreken van de partytent, denk hierbij aan het weer (www.buienradar.nl) maar ook aan condens in de vroege ochtend.
Maak de stormbanden los en rol deze netjes op, loop rond de tent en maak de zijkanten schoon, meestal is alleen de onderste 10 cm vuil door de slagregen of door zand of vuil.
Let op, de tent vervuild het meeste door verkeerd opruimen, haal de zijkanten met zijn tweeën eruit en laat deze niet op de grond komen, de langere zijkanten zijn prima te vouwen als deze eerst in het midden worden gevouwen .
Dus een 10 meter zijkant eerst in het frame naar de helft werken, dus naar 5 meter, vervolgens vouwen met zijn tweeën in de lucht, daarna netjes in de koffer.

Schoon

aanwijzing tent opbouwen

Retour

A buis-A zak

Verpakkingset partytent

Vouwen op de grond gaat dus verkeerd, alles zal eraan blijven zitten, een oprit of bestrating zit altijd vol met zand en fijne vervuiling, en pas gemaaid gras is een ramp.
Het vouwen van de kopse kanten is dan ook weer in de lucht, zo stap 1 zit erop.

We laten de poten van de tent zakken aan een kant, laat evt.
Bij veel condens de tent nog even doorwaaien, en haal vervolgens aan de andere kant de poten eronder uit.
De C Buizen vervolgens in de C tas plaatsen, het dak ligt nu laag en is gemakkelijk met oude handdoeken af te doen
Let op dat het dak gevouwen wordt in de lengte van het frame maar vooral op het frame en niet op de grond.
Dus een dak van 10 meter blijft met het vouwen 10 meter, hij wordt alleen smaller totdat het nog maar een halve meter breed is.
Vervolgens vouw je deze op de bovenste stang van het frame op.

Met wat aandacht en verstand is dit prima uit te voeren, mocht de tent toch nog wat nat zijn, doen wij daar niet zo moeilijk over, mocht hij vuil zijn betaald u daar uiteraard de € 25,- schoonmaakkosten over.
Ook voor ons is het niet prettig om tenten vuil terug te krijgen, doe de A buizen in de A tas en de B buizen in de B tas, zorg dat de elastieken en haringen netjes in het stoffen tasje in de pukkel (draagzak) zit.

Sluit de koffer en breng de spullen netjes terug, wij zullen dit controleren.