Gasheater gebruiken

Let op: indien je een gasheater huurt incl. gas dan maakt het niet uit of je veel of weinig of helemaal niets hebt verbruikt.
Er komen dus geen extra kosten bij, maar je krijgt voor het resterend gas ook niets retour.

Gasheater

Gasheater

Controleer de gasslang en kachel op gebreken, ook met vervoer kan er wat mis zijn gegaan. Sluit de oranje gasslang aan op de gasfles (linksedraad, dus tegen de klok in is vast)
Let op waar je de gasfles neerzet, zorg voor een veilige ruimte. Zorg dat de heater aan de achterkant goed lucht aan kan zuigen, en zorg dat er niets voor staat (veiligheid voor alles).
De heater moet vlak op de grond geplaatst staan, zorg voor ventilatie. Sluit de 220v stekker aan en zet de schakelaar op stand 1, de ventilator moet nu gaan draaien.

Let op dat de kachel veilig staat en houd kinderen uit de buurt. De kachel moet aan de achterkant voldoende lucht aan kunnen, ventileer goed. Zet hem dus niet met de achterkant tegen het zeil. Let op dat je aan de voorkant geen brandbare materialen hebt staan.

Draai de gasfles goed open en druk op de knop van de veiligheidsklep die zich bevind bij de aansluiting van de gasfles.(zie tekening)

Schakelaar

Knop

Zet de schakelaar op stand 1, de ventilator is nu hoorbaar. Als deze niet draait controleer uw verlengkabel of neem een ander stopcontact. Je hoort bij het aanzetten ook duidelijk een klik.

Schakelaar

2 knoppen

Druk de gasknop op de heater in (linkse metalen knop) en houd deze ingedrukt zodat u het gas hoort stromen, vervolgens drukt u de elektrische ontstekerknop herhaaldelijk in (rechtse rode knop).

Als de heater brand houdt u de gasknop nog even ingedrukt totdat hij blijft branden. Stel vervolgens de warmte in door aan de middelste draaiknop op de heater te draaien.

Storingen:

Let erop dat knop van de veiligheidsklep bij de aansluiting van de gasfles ingedrukt is geweest nadat de gasfles open is gezet. De heater moet vlak op de grond staan en niet schuin omhoog gericht. Warmte afregelen doe je met de middelste draaiknop en niet met de kraan op de gasfles.

Afbreken heater:

Door de gasfles dicht te draaien schakelt u de heater uit, laat de ventilator nog even nadraaien voor het afkoelen. Maak de aansluiting weer los bij de fles en niet bij de heater (rechtsom met de klok mee is los). Draai de slangen en snoeren weer netjes om de heater en lever de spullen weer schoon in.